τηλεφωνικές παραγγελίες
(+30) 211 1820536
(12:00 - 16:00)

φροντίδα προϊόντων

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις βαμβακερές πετσέτες;

Μια καθημερινή, καλής ποιότητας πετσέτα μπάνιου πρέπει να είναι 100% βαμβακερή, απαλή, να δίνει μια αίσθηση πολυτέλειας, και φυσικά να έχει μεγάλη απορροφητικότητα. Γενικά, όσο βαρύτερη είναι η πετσέτα τόσο μεγαλύτερη η απορροφητικότητα της. Κάθε βαμβακερή πετσέτα αποτελείται από βρόχους μέσα στην ύφανση. Αυτοί οι βρόχοι, επιτρέπουν την απορρόφηση του νερού. Ο αριθμός των βρόχων καθορίζει την απορροφητικότητα. Έτσι, περισσότεροι βρόχοι, μεγαλύτερη η απορροφητικότητα. Όσο περισσότερο πλένεται μια βαμβακερή πετσέτα, τόσο πιο αφράτη και απορροφητική γίνεται. Οι πετσέτες μετριούνται σε μονάδες γνωστές ως GSM (γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο) . Οι πετσέτες με λιγότερα GSM, είναι ελαφρύτερες, πιο λεπτές και στεγνώνουν πιο γρήγορα, ενώ αυτές με περισσότερα GSM είναι παχύτερες και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν.


Πώς να φροντίσετε την βαμβακερή πετσέτα σας;

 • Η πετσέτα που έχει πλυθεί και στεγνώσει με τον κατάλληλο τρόπο θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πλύνετε την πετσέτα σας πριν τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά για να αυξήσετε την απορροφητικότητά της.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων για την πετσέτα. Το μαλακτικό θα προσθέσει ένα κατάλοιπο πυριτίου, που μειώνει την απορροφητικότητα.
 • Επειδή το βαμβάκι είναι μια φυσική ίνα, η νέα πετσέτα μπορεί να συρρικνωθεί, ανεξάρτητα από την ποιότητα της. Συνιστάται να πλένετε τις καινούργιες πετσέτες ξεχωριστά.
 • Τινάξτε την πετσέτα αφού την βγάλατε από το πλυντήριο.
 • Μην την σιδερώνετε, μειώνεται η απορροφητικότητα.
 • Να πλένετε πάντα τις χρωματιστές πετσέτες με ζεστό νερό και να χρησιμοποιείτε λευκαντικό για τα χρωματιστά (αν χρειαστεί).
 • Σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο πλύσιμο για τη βελτίωση της απορροφητικότητας. Το ξύδι, βοηθά τη ρύθμιση των χρωμάτων και απομακρύνει υπολείμματα του απορρυπαντικού.


Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις ελαφριές σε βάρος πετσέτες Peshtemal.

Μία Peshtemal (πετσέτα χαμάμ), είναι μία εναλλακτική της κλασσικής πετσέτας, ιδανική για την παραλία και τα ταξίδια. Η Peshtemal, φτιάχνεται από 100% βαμβάκι, ή συνδυάζεται με άλλα φυσικά νήματα, όπως το μπαμπού ή το μετάξι. Είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη της κλασσικής πετσέτας. Καταλαμβάνει λιγότερο χώρο που την κάνει ιδανική για ταξίδι. Η τυπική Peshtemal ζυγίζει 250-300 γρ. Επίσης, απορροφά το νερό εξίσου αποτελεσματικά με την κλασσική πετσέτα, αλλά στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα.


Πώς να φροντίσετε μία Peshtemal πετσέτα;

 • Πλύνετε την Peshtemal πετσέτα πριν τη χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά για να αυξήσετε την απορροφητικότητά της. Μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό ρούχων. Το μαλακτικό θα προσθέσει ένα κατάλοιπο πυριτίου, που μειώνει την απορροφητικότητα.
 • Σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι στο πλύσιμο για τη βελτίωση της απορροφητικότητας. Το ξύδι, βοηθά τη ρύθμιση των χρωμάτων και απομακρύνει υπολείμματα του απορρυπαντικού.
 • Εάν έχουν φύγει” κλωστές από την Peshtemal πετσέτα, απλώς κόψτε τες.


Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για το βαμβακοσατέν;

Σατέν είναι η διαδικασία που χρησιμοποιείται στο βαμβάκι για να το κάνει πιο μαλακό και να του δώσει τη θαμπή λάμψη. Το βαμβακοσατέν προσφέρει την ίδια αίσθηση με το μετάξι και θυμίζει σατέν στην εμφάνιση. Έχει όμως λιγότερο λαμπερή εμφάνιση, αναπνέει, πλένεται και είναι πιο μαλακό. Το βαμβακοσατέν φτιάχνεται από χτενισμένα νήματα.


Πως να φροντίζετε τα βαμβακοσατέν σεντόνια;

 • Τα βαμβακοσατέν υφάσματα έχουν την τάση να χάνουν τη λάμψη τους, μετά το πρώτο πλύσιμο, εξαιτίας της κατασκευής της σατέν ύφανσης. Το σιδέρωμα μετά το πλύσιμο θα μαλακώσει τις ίνες και θα αποκαταστήσει την λάμψη και την απαλότητα του υφάσματος.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα ένα απαλό κύκλο πλύσης με χαμηλή θερμοκρασία και ένα μαλακό απορρυπαντικό.
 • Ποτέ μην χρησιμοποιείτε χλωριούχο λευκαντικό, γιατί βλάπτει τα βαμβακερά υφάσματα κατά τη πάροδο του χρόνου. Μη χλωριούχα λευκαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για λευκά βαμβακερά υφάσματα.